• CazemierBoerderij

Hoofd Menu

huisnummer

Aantal Bezoekers

Vandaag27
Gisteren191
Deze week850
Deze maand4903
Totaal211387

Streektaalzanger Alex Vissering in de CazemierBoerderij.

 

Alex Vissering, persfoto

Op zondag 15 maart komt Alex Vissering voor een solo-optreden naar Tolbert. In het kader van Meertmoand=Dialectmoand brengt de tekstschrijver/zanger/gitarist een programma met eigen teksten. Alex treedt zeer regelmatig op, vaak alleen, maar ook met collega-zangers. Bijvoorbeeld met Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot als De Troebadoers.

De zanger is jarenlang muskusrattenvanger geweest en een groot natuurliefhebber. Afkomstig uit Westerwolde is hij ook een groot beschermer van de Waddenzee. Hij maakte verschillende programma's, zowel op Radio als TV Noord.


Zijn eigen teksten en gevoelige vertolking spreken veel mensen aan. Reden genoeg om alvast kaartjes te reserveren via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De entree bedraagt € 12,50 inclusief een kopje koffie of thee).

 Tekst: Jur Engels, persfoto: Alex Vissering

Dorpshuis Tolbert wordt CazemierBoerderij

   

Sinds eind 2019 valt Dorpshuis Tolbert onder de Stichting CazemierBoerderij. Het Dorpshuis Tolbert, nu CazemierBoerderij, is jaren een begrip in Tolbert. Verschillende verenigingen, groepen en gezelschappen maken gebruik van de faciliteiten van de CazemierBoerderij. Naast de normale activiteiten, zoals vergaderingen en repetities, is de CazemierBoerderij uitermate geschikt voor feesten en partijen. Wij streven ernaar om een culturele, sportieve, sociale, maar vooral ook gezellige ontmoetingsplek te zijn voor alle inwoners van Tolbert en de verenigingen en bezoekers die gebruik maken van onze ruimtes binnen de CazemierBoerderij

Lees verder
12390

Historische boerderij

   

De CazemierBoerderij heeft een rijke geschiedenis op een centrale plek in het dorp. Bij de restauratie, die grotendeels door vrijwilligers is uitgevoerd, zijn de historische elementen van het markante gebouw bewaard gebleven. Het resultaat mag er zijn!

Lees verder
9498

Bé Bosman exposeert in de CazemierBoerderij

   

Bé Bosman (1948) is een laatbloeier wat de schilderkunst betreft. Lang heeft hij getwijfeld aan zijn kunnen, hij vond namelijk dat hij niet kon tekenen. Zijn vader was kunstschilder, de aanleg voor schilderen zóu hij in zich kunnen hebben. Pas toen hij met de VUT ging in 2006, waagde hij de sprong. Nieuwsgierig naar zijn eventueel talent, ging hij op les bij Ada Veldhuis in De Schutse in Leek. Hij ontdekte dat hij het ontzettend leuk vond om te schilderen. Spannend!

Lees verder
86

De randen van Tolbert

   

Het pronkstuk van de expositie ‘Wonen en werken in Tolbert’ is ongetwijfeld de indrukwekkende maquette van Tolbert anno 1925. Maar die heeft concurrentie gekregen.Het filmzaaltje in de CazemierBoerderij is verrijkt met fotobehang met een impressie van het buitengebied van Tolbert. Het is alsof je in de Tolberter Petten bent, of langs de Tolbertervaart loopt. Onzichtbaar vloeien de twee landschappen in elkaar. Het is gemaakt door fotokunstenaar Roelof Bos uit Groningen en het is prachtig!

Lees verder
3996

Expositie Wonen en werken in Tolbert

   

Centraal staat de maquette van Tolbert. Zo zag het dorp eruit in 1925. Het maquetteproject is in 1997 gestart. Aan de hand van authentieke bouwtekeningen en oude foto's zijn de 119 panden met bijgebouwen en een aantal bijzondere objecten in de kom van het dorp tot in detail nagebouwd op schaal 1: 200. De stoffering met groenelementen maakt de maquette levensecht.

Lees verder
7599
 

Boerderij Tweets

Social Media

Like de CazemierBoerderij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij.

Contact CazemierBoerderij

Informatie & Reserveringen

via onze Contact Pagina.

Of telefonisch op: 0594-512 448

Adres

CazemierBoerderij
Hoofdstraat 27
9356AT  Tolbert

 

Contact Fredewalda

Openingstijden:

Zaterdag en zondag: 13:30 - 17:00 uur

van april t/m oktober

 

Entree: 3,00 euro

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Gehele jaar groepen op afspraak: info@fredewalda.nl
of telefonisch: 0594-513465

Adres

Hoofdstraat 27, 9356AT, Tolbert


BANKGEGEVENS:

Naam

:

St. Oudheidkamer Fredewalda

IBAN

:

NL77RABO0335180035

BIC

RABONL2U

 

© 2019  All images and content (C) the original authors.
FredaTol All Rights Reserved.