Bert Hadders zingt Grunneger laidjes

In het kader van Meertmoand = Streektoalmoand treedt zanger/tekstschrijver Bert Hadders op zondag 17 maart 2024 om 14:30 uur op in de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert.
Kaarten voor deze voorstelling kosten € 15,00 (incl. een kop koffie of thee) en zijn te koop via de ticketverkoop op Erfgoedpartners

Hoewel Bert Hadders (1962) zo’n veertig jaar geleden zijn geboorteplaats Tweede Exloërmond verruilde voor het leven in ‘Stad’ bouwde hij middels de personages in zijn liedjes een nieuwe, virtuele nederzetting in de Drents/Groningse Veenkolonies.

In de uit ‘arbeidersrode’ bakstenen opgetrokken woningen langs dat kaarsrechte kanaal wonen de dominee die om regen bidt, de kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won, de boer die niet mee mocht doen aan BZV, een bijstandsmoeder met lege koelkast en kapotte Lada en de politicus met het revolutionaire werkgelegenheidsplan (“ruimtevaart achter de dijk”).

Op het kerkhofje ligt Okke Kluun – de laatste ter dood veroordeelde misdadiger van Groningen – naast Eltjo Siemens, slachtoffer van politiegeweld tijdens de landbouwstaking van 1929.

Hadders bezingt deze mensen met empathie, humor en aandacht voor detail.