’T bijenvolkje’

Een nieuw project bij de CazemierBoerderij

Rondom de stenen bijschuur achter de CazemierBoerderij en in de buitenranden van het grasveld is ‘T bijenvolkje’ te vinden. Elf bordjes met grappige illustraties van eigenwijze bijen en leuke rijmpjes met woordgrapjes waarin het woordje ‘bij’ veel voorkomt.

Het is een idee van Thea van der Laan. Ooit moest ze bij het woordje DICHTBIJ denken aan ‘een bij die kan dichten’, met een dichtbundel onder de arm en een potloodje achter z’n oor. Na DichtBIJ volgden er meer ‘Bij’- combinaties en zo ontstond haar project ’T Bijenvolkje’, dat Thea heeft aangeboden aan de CazemierBoerderij, waar het nu een prachtig plekje heeft gekregen.

Heel leuk om de 11 bordjes op te zoeken, te bekijken en te lezen. Op twee extra educatieborden is te zien hoe de wilde bij en de honingbij echt leven en werken.

Een bijenkorf van stro, die vroeger werd gebruikt, vind je onder het afdak van de bijschuur.

Thea heeft hierbij een puzzeltocht gemaakt, waarbij je goed naar de bordjes moet kijken en een vragenformulier invullen.

Het vragenformulier kan je hier downloaden om zelf te printen of je kunt hem na het downloaden openen en op sommige apparaten digitaal invullen.

Dit vragenformulier is ook te vinden in het kastje onder het afdak van de stenen bijschuur.

Je kunt de vragen ook online beantwoorden via dit Google docs formulier.
Of scan de QR-code voor dit formulier.  Deze hangt bij het kastje onder
afdak van de bijschuur.

Je begint met het invullen van je e-mailadres. Na het invullen van de antwoorden kun je op verzenden klikken, je ontvangt dan het ingevulde formulier in je e-mail.

Je bent altijd welkom op het erf van de CazemierBoerderij om de elf supergrappige bijenbordjes te bekijken en de vragen op te lossen. En………..het is gratis.

Als je alles hebt opgezocht kun je ook vinden of je het goed gedaan hebt.  Op deze pagina zijn de antwoorden ergens verstopt.

We hopen dat je hierbij veel ‘Bijen plezier’ hebt met daarbij een glimlach voor een fijne dag!