Diep romantisch – Offe Bottinga

Geduld en een vaste hand, dat zijn de twee belangrijkste eigenschappen die je moet hebben om de hobby uit te voeren die de heer Offe Bottinga uit Roden uitoefent.

Velen kennen wel die fraaie kerstkaarten, waarbij de afbeelding in laagjes opgebouwd is tot een 3D-plaatje. “Kijkdooscreaties in de vorm van schilderijen met dieptewerking”, zo noemt de heer Bottinga ze. Deze vorm van werken met papier wordt met een moeilijk woord ook wel ‘decoupage’ genoemd.

Techniek
Allereerst wordt de afbeelding waarmee hij aan de slag gaat meerdere keren – soms wel tien keer – gekopieerd. Dan snijdt hij met een vlijmscherp mesje en onder een loeplamp alle details een paar keer uit en plakt ze daarna op of over elkaar heen. Met satéprikkers houdt hij wat ruimte tussen de verschillende lagen, zodat er een diepte-effect ontstaat.erderij.

Afbeeldingen
Voor zijn werk kiest hij veelal de romantische afbeeldingen van Cornelis Jetses en Anton Pieck. Inmiddels hangen er ruim vijftig van deze kunstwerken in zijn huis. Een deel daarvan wordt in de maanden februari en maart 2022 tentoongesteld in de CazemierBoerderij, elke zaterdagmiddag open van 13:30 tot 17:00 uur en daarnaast op afspraak (door de week niet op dinsdag en donderdag), liefst per e-mail: info@fredewalda.nl