Een Hondje van Klei op de CazemierBoerderij

“Ik zat mij voor het vensterglas onnoemlijk te vervelen. Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen”.

Dit versje van Godfried Bomans was heel toepasselijk voor de kinderworkshop “Werken met klei op de CazemierBoerderij”. Vervelen deden de 3 jongens en 8 meisjes zich totaal niet, want ze gingen met beeldend kunstenaar Anneke Ekhart een hondje kleien.

Bijna alle kinderen hadden thuis een hond, van klein tot groot. Alle rassen kwamen voorbij: van Jack Russel tot en met Labrador en Rhodesian ridgeback. Sommige kinderen hadden een foto van hun hondenvriendje meegenomen.

Aan het werk! Eerst maakten ze het geraamte, lijf, kop en pootjes, door kralen en pionnetjes aan elkaar te lijmen. Het hondje kon zitten, liggen of staan. Daarna werd de vorm bekleed met klei (vergeet het staartje niet!) en kregen de hondjes oogjes. Heel lief.

Dit was de eerste keer dat er met klei gewerkt werd en dan nog wel een hondje! Best moeilijk.
Maar heel langzaam zag je dat het echte hondjes werden. Maud maakte bijvoorbeeld haar Franse buldog Maggie en Lieke kleide haar vriendje Sterre, een chihuahua. Zo echt! Alle kinderen gingen blij naar huis, mét verf om hun hondje als het droog was, thuis mooi te beschilderen.

Dit was de laatste activiteit van Oktober Kindermaand 2023.