Expositie Creatief Tolbert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leden van de afdeling Tolbert van Vrouwen van Nu exposeren tot en met 11 juni hun fraaiste handwerken in de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert. Zij gaven de expositie de naam “Creatief Tolbert” mee. Naast prachtige quilts zijn er bijzondere handwerktechnieken te bewonderen, waaronder fijn kantkloswerk en fraai naaldwerk.

De opening vindt plaats op 2 april tijdens de donateursmiddag van Museum Fredewalda.

Een quilt is eigenlijk een doorgestikte deken, die gemaakt wordt door drie lagen textiel op elkaar te naaien door middel van quilten, wat ‘doorpitten’ wordt genoemd. Dit gebeurde met de hand. Voor de toplaag worden allerlei soorten en maten lapjes aan elkaar genaaid: patchwork, wat lapjeswerk betekent. Er kan gespeeld worden met vorm, kleur en motief. Er kunnen traditionele motievenen en patronen worden gebruikt, maar ook vrije patchworkmotieven. Iedere quiltster kan haar eigen voorkeur in de quilt verwerken, waardoor een unieke creatie ontstaat.

De tentoonstelling is geopend op elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17:00 uur. Voor groepen daarnaast op afspraak (niet overdag op dinsdag en donderdag).

De entree bedraagt € 3,-. Donateurs CazemierBoerderij / Oudheidkamer Fredewalda: gratis.
Een deel van de tentoonstelling is op de bovenverdieping van de boerderij; er is geen lift.
Informatie over de expositie: mevr. Nel Cazemier, tel. 0594 51 73 02
Of via e-mail: mevr. Hennie Veenstra, hvzonneveld@gmail.com