Exposities

Wonen en Werken in Tolbert

De indrukwekkende maquette van Tolbert anno 1926 staat centraal om de geschiedenis van het dorp en de streek te kunnen vertellen. Het accent ligt op de veranderde samenleving in de 20e eeuw. Wie woonden er in de 119 pandjes? Hoe verliep het leven in het oudste dorp van Vredewold?

Met foto’s, documenten, filmpjes, voorwerpen en interessante verhalen.

Bé Bosman Schilderijen

Bé Bosman (1948) is een laatbloeier wat de schilderkunst betreft. Lang heeft hij getwijfeld aan zijn kunnen, hij vond namelijk dat hij niet kon tekenen. Zijn vader was kunstschilder, de aanleg voor schilderen zóu hij in zich kunnen hebben. Pas toen hij met de VUT ging in 2006, waagde hij de sprong. Nieuwsgierig naar zijn eventueel talent, ging hij op les bij Ada Veldhuis in De Schutse in Leek. Hij ontdekte dat hij het ontzettend leuk vond om te schilderen. Spannend!

Een van zijn eerste en dierbaarste werken is een aquarel van de Martinitoren.
Bé is lid van de Schildergroep Roden en schildert momenteel onder leiding van Alesja Konchyts. Hij maakt aquarellen, een moeilijke techniek die veel beheersing van de schilder vergt omdat hij realistisch schildert. Zijn voorkeur gaat uit naar landschappen en architectuur.

Bé Bosman beleeft veel plezier aan zijn schilderhobby. ”Je kijkt anders naar de wereld om je heen, naar de bomen, de mooie luchten, naar alles. Het geeft voldoening en een gevoel van tevredenheid als het werk, waar intensief aan is gewerkt, klaar is.”

Deze expositie is te bekijken tijdens activiteiten in de Schuur van de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27, Tolbert.

Hoofdstraat_Tolbert_800