Geslaagde herdenking rond Gerriet

Allemaal hadden ze op de een of andere manier iets met Gerriet, de bezoekers aan de herdenkingsavond op 29 oktober: familie, leden van zijn voetbalclub, oud-geliefde, of als bezitter van werk van de kunstenaar. Op 30 oktober zou de in Twijzelerheide geboren Gerrit Postma 90 jaar geworden zijn en daarom werd er in de CazemierBoerderij herinneringsavond georganiseerd.

Kunstenares en “hoofd-inrichtster” van de tentoonstelling in het voorhuis, Anneke Ekhart, gaf als start een toelichting op het werk van Gerriet.

Tjerk Bekius had erg zijn best gedaan op een documentaire, met fraaie fragmenten uit nieuwe en oude interviews en afbeeldingen van zijn werk.

Jur Engels ontlokte na de pauze aan diverse mensen leuke anekdotes over de persoon.

De avond werd muzikaal omlijst door Jan Klinkenberg, die vroeger in De Oude Ulo te Leek trekharmonica-cursussen en de befaamde Trekharmonica Trefdagen organiseerde. Gerriet, liefhebber van dit nostalgische volkse instrument, was daarbij meestal aanwezig als drummer om de muzikanten een beetje in de maat te laten spelen.

Zo werd vanuit uit verschillende gezichtspunten aandacht besteed aan de veelzijdige kunstenaar. De avond, die begon met koffie en zelfgemaakt gebak, werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. En uiteraard werd door iedereen in de pauze nog even een blik geworpen op de tentoonstelling “Gerriet, kunstenaar in het Westerkwartier”. Deze is nog tot en met 26 november te bezichtigen op zaterdagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur, of na afspraak.