HOERA, WE MOGEN WEER SCHILDEREN!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ze hadden er duidelijk veel zin in, de 13 kinderen die meededen aan de workshop schilderen onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Anneke Ekhart, terzijde gestaan door Jeannette Gjaltema, die ook prachtig kan schilderen.
 
De kinderen mochten hun speelgoed knuffeldier of een foto van hun echte lievelingsdier meenemen en dat moest geschilderd worden. De een had een barbiepop, de ander z’n pony Mattie of Bugatti, en weer een ander had een foto van zijn hondje, dus veel variatie.
 
Een uitdaging voor de leiding om de kinderen aan te leren hoe ze het moesten aanpakken, allemaal wat anders. Maar het lukte prima. Doodstil was het in de Woagenschuur van de CazemierBoerderij, die als atelier dient bij de schilderlessen. Alle kinderen gingen met een prachtig werkje naar huis.

 

Om even wat anders te doen, hebben de kinderen in de boerderij bij de maquette gestaan en het porselein en zilver van de expositie Thee en Toebehoren bekeken. En ja hoor, ze ontdekten op een zilveren voorwerp het leuke vogeltje, dat ook de moderne Alessi-ketel siert. Heeft Alessi dat afgekeken van een Groninger zilversmid uit de 18e eeuw?
 

De volgende workshop schilderen voor kinderen van 8 t/m12 jaar is op zaterdag 10 oktober: ‘Object Karel Appel’
Plaats: CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert. Tijd 13:30-16:00 uur. Het kost € 10. Opgave workshops@fredewalda.nl