Hoofd Menu

Het pronkstuk van de expositie ‘Wonen en werken in Tolbert’ is ongetwijfeld de indrukwekkende maquette van Tolbert anno 1925. Maar die heeft concurrentie gekregen.
Het filmzaaltje in de CazemierBoerderij is verrijkt met fotobehang met een impressie van het buitengebied van Tolbert. Het is alsof je in de Tolberter Petten bent, of langs de Tolbertervaart loopt. Onzichtbaar vloeien de twee landschappen in elkaar. Het is gemaakt door fotokunstenaar Roelof Bos uit Groningen en het is prachtig!

Bezoekers merkten vaak op dat Tolbert groter is dan wat er op de maquette staat. Terecht, maar de maquette kon echt niet groter in verband met de beschikbare ruimte. In het filmzaaltje wordt nu de interessante ontstaansgeschiedenis verteld van het Tolberter randgebied. Het gaat over de vervening en het in cultuur brengen van het Noorden van Tolbert en over het coulisselandschap met het Holmerpad aan de zuidkant. De plannen voor de invulling van het filmzaaltje konden door geldgebrek niet eerder worden uitgevoerd. Dankzij een aanzienlijke subsidie uit het Coöperatiefonds van de Rabobank is deze wens van Fredewalda nu vervuld.
Het is zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de unieke expositie in de CazemierBoerderij. Er is zoveel te zien en te beleven! De prachtige maquette met alles wat er bij hoort aan informatie, de nostalgische expositie ‘De boodschappentas in de vijftiger jaren’, de herbouwde stookhut, de boomgaard met oude fruitrassen, en natuurlijk de gerestaureerde monumentale boerderij zelf.
CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert. Open: iedere zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur.
Entree € 3.–, donateurs en kinderen t/m 12 jaar vrij entree. Ook geopend op Hemelvaartsdag 5 mei en op Pinkstermaandag 16 mei, dezelfde tijden.

Boerderij Tweets

Social Media

Like de CazemierBoerderij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij.

Contact CazemierBoerderij

Informatie & Reserveringen

via onze Contact Pagina.

Of telefonisch op: 0594-512 448

Adres

CazemierBoerderij
Hoofdstraat 27
9356AT  Tolbert

 

Contact Fredewalda

Openingstijden:

Zaterdag en zondag: 13:30 - 17:00 uur

van april t/m oktober

 

Entree: 3,00 euro

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Gehele jaar groepen op afspraak: info@fredewalda.nl
of telefonisch: 0594-513465

Adres

Hoofdstraat 27, 9356AT, Tolbert


BANKGEGEVENS:

Naam

:

St. Oudheidkamer Fredewalda

IBAN

:

NL77RABO0335180035

BIC

RABONL2U

 

© 2019  All images and content (C) the original authors.
FredaTol All Rights Reserved.