Jan Henk de Groot in CazemierBoerderij Tolbert

In het kader van Meertmoand Dialcetmoand treedt de Groninger troubadoer Jan Henk de Groot op zondag 19 maart om 14.30 uur op in de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert.

Midden jaren ‘80 luisterde Jan Henk bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.
Zijn Groningstalige debuutalbum ‘Weerom’ werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen.

In 2017 deed Jan Henk voor het eerst solo de theaters aan met zijn programma ‘Tachtig Tammo’ en het Dagblad van het Noorden kopte: “Baldadig, grappig en ontroerend”. Ruim 40 shows door heel Nederland en geheel Groningstalig, en de recensenten schreven: “De Groot is een geweldige entertainer, zanger en verhalenverteller die zijn publiek meeneemt op reis door zijn leven en op meerdere niveaus weet te raken”.

De Groot boekte ook successen met De Troebadoers (met Alex Vissering en Edwin Jongedijk).
Na een ziekteperiode in 2018/2019 volgde een nieuw album: ‘De wolf is trug!’ De muziek is meer gelaagd en er zijn invloeden te horen uit de folk, rock en elektronische muziek. Het album kreeg lovende recensies en een tweede theatertoer bracht de singer/songwriter naar meer dan dertig theaters.

Jan Henk won o.a. de Grote Prijs van Nederland publieksprijs in 2001, de DvhN streektaalprijs in 2014 en 2020 voor zijn albums ‘Weerom’ en ‘De wolf is trug’. In 2014 ontving hij de ‘Grunny’ (de muziekprijs van RTVNoord) voor zijn verdiensten voor de Groningstalige muziek.

Kaarten voor het solo-optreden kosten € 15,00 (incl. kop koffie of thee) en zijn te koop via de ticketshop op www.cazemierboerderij.nl