KINDEREN SCHILDEREN EEN FEESTBEEST

Op de dag dat de anderhalve meter werd losgelaten, was er in de CazemierBoerderij in Tolbert weer de eerste workshop schilderen voor kinderen onder leiding van beeldend kunstenaar Anneke Ekhart.

Helemaal blij gingen de kinderen aan de slag met een…….FEESTBEEST! Een feestvarken.
Omdat het varken roze is, moest er eerst een mooie contrasterende achtergrondkleur worden uitgezocht en opgezet. Dan snel een schetsje maken van het geinige varkentje. Vooral de neus heeft een opvallende vorm, het is een omgekeerd hartje. Ook typisch zijn de kleine vrolijke oogjes.
En dan begint het mengen van de kleur van het feestbeest. Wil je zachtroze of hardroze of iets daar tussenin? Hoe krijg je de kleur die je het liefste wilt? Aan dit onderdeel van de les beleefden de schildertjes veel plezier. Uitproberen, beetje van dit, beetje van dat.
Alle kinderen gingen met een ontzettend leuk geschilderd feestvarkentje naar huis, allemaal anders.

Als extraatje deze middag gingen de kinderen samen de beschilderde silo op het erf van de CazemierBoerderij bekijken. ‘Vrijheid verstopt in beton’ met zeven taferelen uit WO II in Tolbert.
Anneke Ekhart, die het indrukwekkende schilderwerk gemaakt heeft, vertelde daarbij over de betekenis van de schildering. Het was erg leerzaam.
De volgende workshop schilderen is op 16 oktober in het kader van Oktober Kindermaand.
CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert. Deelname: gratis.
Opgave: workshops@fredewalda.nl