SCHILDEREN MET JE GEVOEL NET ALS GERRIET POSTMA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Van 3 september tot en met 26 november is in de CazemierBoerderij een expositie van schilderijen van Gerriet Postma. Het is werk uit de periode dat hij in Tolbert woonde en werkte. Dit was voor beeldend kunstenaar Anneke Ekhart de aanleiding voor een workshop om kinderen te laten schilderen op de manier van deze flamboyante kunstenaar.

Om inspiratie op te doen werd eerst een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van abstracte schildererijen en prachtig beschilderde kleding. De kinderen zagen er van alles in: een vis, een grote olifant, de fantasie ging werken!

En toen: aan de slag!

Het werk van Gerriet Postma hoort tot het Expressionisme, schilderen met je gevoel. Dat is voor kinderen gemakkelijker dan voor volwassenen. Vol overgave werd er gewerkt in volle kleuren, in mooie vlakken.

Blij gingen alle tien kinderen met hun kleurige werkstuk naar huis, waar het vast een mooi plekje zal vinden. Eén jongetje dat voor het eerst meedeed aan de workshop schilderen voor kinderen van 8 tot 12 jaar (hij was net 8!), vroeg: “Mag ik volgende keer weer komen?” Nou, dat mag!

De volgende schilderles is in maart 2023