Succesvolle lezing door Tommy Wieringa

Ademloos luisterde een uitverkochte zaal op zondag 10 maart naar de voordracht van auteur Tommy Wieringa in de CazemierBoerderij. Hij bleek niet alleen een alom gewaardeerd schrijver te zijn, maar ook een boeiende verteller en voorlezer.

Hij vertelde hoe hij tot onderwerpen voor zijn boeken kwam, hoe hij thema’s dooreen vlecht (zoals in zijn nieuwste boek ‘Nirwana’) en verleidde de aanwezigen zelfs tot het aandragen van ideeën voor nieuwe projecten. Dat alles regelmatig met diepgang, dan weer met de nodige onderkoelde humor.

Femke Liemburg van Boekhandel Daan Nieman zag de stapels boeken op haar boekentafel flink krimpen en kon als mede-organisator van de middag dus eveneens op een geslaagd evenement terugkijken.

De betrokkenheid van Wieringa bij de oorlog in Oekraïne bleek uit een donateursactie voor het aankopen en transporteren van voertuigen, die in het oorlogsgebied van groot belang zijn. Ook op dat terrein lieten de aanwezigen zich van hun goede kant zien, want het glazen potje was bijna te klein voor alle giften.