Theaterstuk “OranjeWoud” over de onmacht van een meisje wanneer je ouders scheiden

Op zondag 12 februari 2023 om 15:00 uur is in de CazemierBoerderij een indringend theaterstuk te zien over een meisje dat door te zwijgen en te schrijven zichzelf probeert te blijven. Over een kind dat puber en volwassen wordt, op zoek naar het zorgeloze en vrije dat ze ooit is verloren.

Het script is gebaseerd op teksten van speelster Renske de Vries. Zij is opgegroeid in Oranjewoud. Vanaf haar kindertijd schreef ze gedichten en verhalen. Als een spel met woorden en letters die voor haar hele werelden opriepen, die haar binnenste vertaalden en woorden gaven aan wie ze was.

Kaarten kosten € 10,- (inclusief een kopje koffie of thee) en kunnen gereserveerd worden via e-mail op renskedevries@home.nl of telefonisch 06 – 52 285 285.

Uitvoerenden:
Spel: Renske de Vries – Saxofoon: Ria Keijzer – Script en regie: Jos Spijkers
Jos Spijkers is artistiek leider van Stichting ’t Zwerk. In 2021 werd hij verkozen als winnaar van de Gelderse Bokaal de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland, vanwege zijn rol als pionier op het gebied van cultuurparticipatie. De jury prees de manier waarop hij samenwerkt met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en culturen. Hij noemt zijn voorstellingen ‘theatrale documentaires’ omdat hij werkt met spelers die hun eigen verhaal inzetten in een voorstelling. Mensen bij wie iets op het spel staat. “OranjeWoud” is te zien in kleine theaters en huiskamers in de gemeente Westerkwartier, Groningen en Drenthe.