VAN VOEDERBIETEN EN VEEL MEER………………….

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op 22 oktober, de laatste zaterdag van de herfstvakantie, hebben 12 kinderen een prachtige middag gehad op de CazemierBoerderij. Het thema was ‘Oktober plukmaand, pluk je mee?
Met een echte oude bokkenkar (zonder bok, zelf trekken) gingen ze op het erf van de eeuwenoude boerderij van alles verzamelen wat nodig was voor het herfststuk dat ze gingen maken. Wat vonden ze? Besjes, bloemen, appeltjes, peertjes, walnoten én voederbieten in de moestuin.

Met deze buit gingen ze aan de slag. Op een uitgeholde voederbiet werden de mooiste bloemstukken gemaakt of een lampion, soms stiekem een beetje geholpen door Thea van der Laan en Rineke van Bemmel, de bedenkers van deze activiteit. Ook de ouders en grootouders hielpen mee. Alles gebeurde buiten in de natuur. Na de pauze met limonade en een roze koek, werd de route van ‘Het bijenvolkje’ met woordgrapjes over bijen en informatie over het leven van dit nijvere volkje gedaan.

Niet alleen de kinderen waren super tevreden, ook de ouders en opa’s en oma’s (herfstvakantie=logeetjes!) waren enthousiast. Reacties als: “wat is het hier mooi” en “heerlijk de hele middag buiten, de telefoons uit”. De CazemierBoerderij heeft er weer een aantal fans bij!
OPM: De start was komisch toen op de vraag wat er te plukken viel op het erf van een boerderij, antwoorden kwamen als: bessen, bloemen, noten en gras, ook de doordenker kwam: een kip. Humor!

Meer foto’s in het fotoalbum