VEEL KLEUR MET KAREL APPEL IN DE CAZEMIERBOERDERIJ

Voor de schilderworkshop van zaterdag 10 oktober had Anneke Ekhart drie inspiratiestukken geschilderd op de manier van Karel Appel. “Het lijkt zo gemakkelijk om zo’n schilderwerkje te maken, maar o wee, het valt echt niet mee om Appel te benaderen”, aldus de kunstenaar.

Dertien kinderen begonnen met kijken, goed kijken. Wat de kinderen opviel was het kleur- en vormgebruik. Een rode hond met groene vlekken op zijn buik is heel iets anders dan een gewone hond en een poes met heel veel vrolijke kleuren? Net een lapjeskat, maar alweer: anders………….

En ook nog een abstract dier met vleugels en een groot hoofd. Wat is dat?

De meeste kinderen vonden het hondje dat door een hoepel springt het leukst en kozen ervoor een dier door de hoepel te laten springen op een zwarte achtergrond. Dan komen de kleuren extra goed uit. Alle kinderen gingen met een mooi en kleurig Karel Appeltje naar huis.

Dit was de laatste schilderworkshop van dit jaar. We bedanken Anneke en Jeannette heel hartelijk voor de fijne schilderlessen die ze dit jaar hebben gegeven aan kinderen die van schilderen houden.