Veelbelovend begin van de buurthuiskamer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijdag, 28 oktober is in de CazemierBoerderij de buurthuiskamer begonnen. Een nieuwe activiteit die bedoeld is om elkaar in een leuke omgeving te ontmoeten. Het was vooraf spannend: zouden er mensen op af komen? Wij zijn tevreden over die eerste bijeenkomst. Er meldden zich 8 dorpsbewoners die met zichtbaar plezier koffie en koek/cake (geschonken door de Poiesz) nuttigden. Tijdens een kennismakingsrondje kwamen veel mogelijke activiteiten aan de orde.

Genoemd werden, naast elkaar ontmoeten tijdens een goed gesprek, creatief bezig zijn zoals schilderen, handwerken en knutselen. Maar ook blijkt er behoefte aan het organiseren van lezingen over actuele en interessante onderwerpen. Het doen van spelletjes: rummikub, sjoelen en tafeltennis. Assistentie bij ICT-problemen werd genoemd naast het opfrissen van verkeersregels. Het uitnodigen van vertegenwoordigers van het Platform Toegankelijkheid is ook een goed onderwerp. En samen een lunch organiseren lijkt de meesten ook wel een goed idee.

Naast een aantal belangstellenden kwam ook de wethouder, Bert Nederveen, even binnen die een mooie plant achterliet. We hopen dat de buurthuiskamer en de plant een goede groei doormaken.

Tenslotte: wat erg fijn is: we hebben een mooie club vrijwilligers gevonden die de begeleiding op zich willen nemen.

Voorlopig gaan we verder in een tweewekelijkse frequentie met wellicht binnenkort wekelijks.