WILLY RABBERS-VAN DER DONK EXPOSEERT IN DE CAZEMIERBOERDERIJ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Met Willy Rabbers-van der Donk (1961) zet de CazemierBoerderij opnieuw een Tolberter kunstenaar in de schijnwerpers met een mooie selectie van haar werk. De expositie omvat vijftien schilderijen in olieverf, pastel en acryl.

Willy van der Donk is opgegroeid op een boerderij in het Noorden van Tolbert, in de vrije natuur, met een creatieve moeder. Haar eerste echte kunstwerk was een wandkleed met natuurlijke materialen dat door de Gemeente Leek werd aangekocht.

Het werken met textiele werkvormen beviel haar steeds minder en ze vervolgde haar artistieke weg met cursussen in tekenen en schilderen. Ze kreeg les van Wine Fransen, ging naar de Volks Universiteit en was zeventien jaar lid van de Teken- en Schildergroep Roden, waar ze les kreeg van Fokko Rijkens en Jan Kenter. Tegenwoordig schildert ze thuis.

Willy fotografeert veel en verzamelt zo beelden die ze gebruikt voor haar schilderijen. Kunstenaar Carel Willink inspireerde haar tot het combineren van beelden in een harmonieuze compositie, waarbij spannende wolkenpartijen vaak de sfeer bepalen en er soms ‘vervreemding’ ontstaat.
Willy Rabbers-van der Donk wordt getroffen door mensen, het landschap, dieren, bloemen en…. auto’s: de VOLVO!

De expositie is te bekijken tijdens activiteiten die plaatsvinden in de Schuur (grote zaal) van de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert.